Støtte til Tinderbox er lovlig

Odense Kommunes støtte til den kommende rockfestival, Tinderbox, er fuldt lovlig, fastslår kommunen.

Odense Kommune har betinget sig, at alle sponsorater og øremærkede tilskud til Tinderbox gives indenfor kommunalfuldmagten og EUs regler om offentlig støtte til private foretagender, hedder det i en pressemeddelelse.

Kommunen har valgt at støtte Tinderbox med i alt 23,4 millioner kroner over 10 år.

- Dermed adskiller Odense Kommunes engagement sig hverken beløbsmæssigt eller indholdsmæssigt fra andre tilskud og sponsorater, som danske kommuner yder på kultur- og eventområdet, siger udviklingschef i Odense&Co, Ronnie Hansen.

Odense Kommune køber blandt andet eksponering og andre sponsorbidrag på almindelige forretningvilkår samt øremærkede tilskud til aktiviteter, som er tilladt.

Øremærkning til konkrete aktiviteter, kontrol og åbne regnskaber skal sikre, at den kommunale støtte ikke går til det private selskab, Tinderbox Entertainment, ligesom der er sat en grænse for, hvor meget selskabet må tjene på arrangementet.

Udmeldingen kommer efter at blandt andet Skanderborgs borgmester har rejst kritik af den kommunale støtte til festivalen, som kan blive en konkurrent til Skanderborg-festivalen.