Strandvænget vil høre de pårørende

Regionsrådet i Region Syddanmark vil i den kommende tid invitere brugere, pårørende og andre med interesse i Strandvænget til yderligere dialog om botilbuddets fremtid.

Det betyder, at det i høj grad bliver de pårørende, der helt ned til beslutning om køkken eller ej i den enkelte lejlighed tages med på råd.

- Det er vigtigt, at vi lytter til de pårørende, inden vi beslutter os endeligt. Det er derfor, vi i dag bl.a. har besluttet at styrke dialogen med brugere og pårørende, siger Carl Holst (V), formand for regionsrådet i en pressemeddelelse.

- Vi er alle enige om, at der skal ske noget med Strandvænget, men vi er ikke helt enige om, hvad der skal ske. Derfor skal vi i tæt dialog med de pårørende, inden vi foretager os noget videre, siger Bente Gertz Hansen (S), formand for det særlige udvalg vedr. social- og psykiatriområdet samt specialundervisning.

Regionsrådet nedsatte på sit møde mandag aften et særligt udvalg, der i 2009 generelt vil kigge på regionens botilbud og sociale tilbud for at lægge en langsigtet strategi for fornyelse og modernisering.