I det fynske folks tjeneste

Streetfodbold samler socialt belastede unge

Fodbold på gadeplan er for alle. Men det er især unge fra socialt belastede områder, som står uden nogen klub, DGI prøver at få fat i ved hjælp af streetfodbolden.

1 af 4

Pulsen var ekstra høj, da Fyns mesterskaberne i Streetfodbold blev afholdt på Odense havn lørdag formiddag. Odense havn dannede rammerne om fodbolden og spillerne, og det gik hurtigt for sig.

- Det er sjovt at spille streetfodbold, fordi der er musik og spillet er bare sjovere end almindelig fodbold, siger Ahmad Eid til TV2/Fyn.
 
DGI stod for arrangementet, og deres budskab er klart.

- Fodbold skal nu samle børn og unge fra socialt belastede områder i Danmark. Ikke på græs, men på gaden, fortæller DGI Fyn.

Gadefodbold hitter, græs er yt

DGI Fyn fortæller, at der kun er en svag stigning blandt unge i fodboldklubber, hvorimod streetfodbold oplever en enorm interesse blandt unge. 

Street Agents

Hele finten bag streetfodbold er, at de unge selv skal stå for træningen. På den måde kan de styre dagsordenen selv, og spille når de har lyst.

DGI har dog uddannet trænere, som skal hjælpe de unge i gang rundt omkring i Odense. Seks fynske trænere er blevet udklækket med titlen Street Agents.

Hvis man skulle få lyst til at drible og lave tricks på gadeplan, kan man spille tre steder i Odense med forskellige trænere.

- Hver mandag i Korsløkkeparken kl. 16-18.00
- Hver fredag i Dalum på banen bag Dianavænget kl. 17-19.00.

Og ikke mindst kan man løbe stærkt i Vollsmose/Bøgeparken kl. 16-18.