I det fynske folks tjeneste

Stribe af kameraer langs vestfynsk motorvej

Vejdirektoratet er netop nu i gang fuld gang med at installere 34 overvågningskameraer på den vestfynske motorvej. Kameraerne skal bruges til at overvåge trafiktilstanden på den hårdt prøvede motorvejsstrækning.

-


I alt syv kameraer bliver opsat mellem Odense og Trekants-området

Vejdirektoratet er netop nu i gang fuld gang med at installere 34 overvågningskameraer på den vestfynske motorvej. Kameraerne skal bruges til at overvåge trafiktilstanden på den hårdt prøvede motorvejsstrækning.

De 34 kameraer bliver placeret på syv positioner på  strækningen mellem Odense Vest og Vejle/Kolding-afkørslen i Trekantsområdet. Fem af kameraerne bliver opstillet på broer og i midterrabatten på den vestfynske motorvej.

På broer og i master
\"Det bliver et værktøj for trafikanter, så de nemmere og hurtigere kan orienterer sig om trafikforholdene på denne motorvejsstrækning\", siger chefkonsulent Finn Krenk fra Vejdirektoratet.


Disse kameraer registrerer ikke fartoverskridelser

Netop nu er en entreprenør ved at montere de mange kameraer, der bliver sat op ved afkørslerne 53 Odense Vest, 55 Vissenbjerg, 56 Aarup , 57 Nr. Aaby, 58 Middelfart, 59 Fredericia og ved udfletningen Kolding/Vejle i Fredericia. De fleste af kameraerne bliver placeret på broer, men enkelte steder er det nødvendigt at placere kameraerne på en mast i midterrabatten.

På nettet og via SMS
Ved hjælp af de 34 kameraer kan Vejdirektoratet beregne detaljerede data om trafiktilstanden på strækningen. De enkelte biler kan følges og udfra disse oplysninger kan Vejdirektoratet lynhurtigt melde om trafikken er fri, tæt eller om der er kødannelse. Informationerne vil derefter blive lagt ud på nettet og her kan trafikanterne aflæse trafikintensiteten i farverne grøn, gul og rød. Senere vil oplysningerne også blive tilbudt via SMS.

\"Der er ingen fare for at vi kan overvåge de enkelte trafikanter. Der er dobbeltkryptering i systemet, så selv om en bankrøver kører ud af motorvejen vil vi ikke være i stand til at hjælpe politiet\", siger Finn Krenk.

Systemet skal testes i december og januar, og Vejdirektoratet håber at den nye service vil være tilgængelig på www.trafikken.dk fra februar næste år.