Stribede medaljedrømme

Ambitionen skinner lysende klart over den fynske ådal. Der skal medaljer i skabet. Ellers vil OB til næste sommer kunne se tilbage på en skuffende sæson. Men målsætningen er bestemt ikke taget ud af den blå fynske sommerluft.

-

Ambitionen skinner lysende klart over den fynske ådal. Der skal medaljer i skabet. Ellers vil OB til næste sommer kunne se tilbage på en skuffende sæson. Men målsætningen er bestemt ikke taget ud af den blå fynske sommerluft.

Nikolai Stokholm, Jacob Gregersen, Steen Nedergaard, Martin Borre og den amerikanske målmand Matt Jordan er forstærkninger, der gør den stribede trup til en af landets stærkeste.

\"Målet for OB er hele tiden at klare sig bedre end året før. Vi vil hele tiden rykke overliggeren lidt op. Det betyder helt konkret, at vi skal i top 3, og vi skal længere end første runde i UEFA Cuppen, siger den fynske cheftræner Uffe Pedersen.

Ingen garanti
Men en ting er selvfølgelig de nye navne på et stykke papir - noget andet er de nye navne på græs.

\"Faktisk ved vi jo ikke, om vi er bedre end sidste sæson, siger OB\'s forsvarsgeneral Michael Hemmingsen.  \"Det er gode spillere, vi har fået, så truppen er uden tvivl bredere end for to måneder siden. Men det er mange nye spillere, der skal spilles ind på en gang, og det kan tage tid.  Alligevel vil det være en stor skuffelse, hvis ikke vi klarer os bedre end sidste sæson, siger den 35-årige anfører, der glæder sig til udfordringen med at spille OB helt op i den danske fodboldtop.

Holdkammerater eller rivaler
Netop det at spille med i toppen af den danske Superliga er Nikolai Stokholms hovedargument for at skifte fra AB til OB.

\"Jeg trængte til nye udfordringer. I AB er udviklingen gået den forkerte vej i de sidste par år, så da muligheden pludselig meldte sig, var jeg ikke i tvivl. Her i OB peger pilen den rigtige vej, og med den trup er jeg sikker på, at vi kommer med i toppen\", siger Stokholm, der utvivlsomt vil give talentet Esben Hansen mange kampe på bænken.

Og de store navne på bænken kan blive et problem i luksusklassen, som kan give uro i Ådalen. I sidste sæson var der anstrøg til utilfredshed fra både Søren Berg og Carsten Hemmingsen, da de i perioder fik den tvivlsomme ære som bænkevarmere.

Nu kan stærke spillere som Jan Sønksen, Dennis Siim, Esben Hansen, Kenneth Møller Pedersen og de to førnævnte se frem til mange reservetjanser, hvis den forstærkede OB-trup er uden skader og karantæner.

På en solskinstræningsdag en uge før sæsonpremieren mod oprykkerne fra Frem er det dog ikke et debatemne ved Odense Å.

\"Selvfølgelig er det ikke blevet nemmere at få spilletid, men det får mig ikke til at smide geværet. Jeg tror på mig selv, og jeg kæmper min chance\", siger Carsten Hemmingsen, der ikke har overvejet at bede om at blive fritstillet, som Morten Poulsen for nylig gjorde det i AGF.

Optimistisk træner
Selvfølgelig er den stærke bænk ikke noget, der giver træner Uffe Pedersen søvnløse nætter. Hvis den skulle er det da i positiv forstand. For fynboen, der tager hul på sin anden sæson som chef i Ådalen, mener, at netop den velbesatte bænk kan give OB medaljer.

\"Sidste sæson havde vi et stærkt hold. Nu har vi en stærk trup, og det er tit det, der er afgørende i en lang turnering. Nu vil der nemlig altid sidde fire stærke spillere på bænken, som kan komme ind uden at holdet bliver dårligere\", siger Uffe Pedersen.

Konkurrence til gavn
Chefen tror også på, at den øgede konkurrence om pladserne kan være med til at løse klubbens største problem i den netop afviklede sæson.

For mens OB havde rækkens bedste hjemmebanestatistik med kun et nederlag i sytten forsøg, så vandt de stribede kun to af seksten kampe på fremmed græs.

\"Det var de samme spillere, som spillede kampene. Og vi kan heller ikke give skylden på busturen eller banen. Men det virker som om, at vi har manglet presset på udebane. Nu kan de nye spillere være med til at restarte den tendens. Både fordi der bliver hårdere kamp om pladserne, men også fordi spillere som Stokholm og Gregersen er præstationsbærere, der altid spiller på samme høje niveau\", siger Uffe Pedersen.

Europæisk håb
Højt niveau er også nødvendigt, hvis de europæiske ambitioner skal opfyldes. Sidste sæson endte det i fynsk exit efter mødet med spanske Celta Vigo i første runde.

Nu venter estiske TVMK Tallinn i kvalifikationsrunden, hvorefter lidt lodtrækningsheld skal hjælpe OB uden om storhold som Barcelona og Liverpool.

\"Selvfølgelig vil tilskuerne gerne se europæiske storhold, men jeg vil gerne trække et mindre attraktivt hold i første runde, så vi kan komme en runde længere. Mit håb er, at vi med de to kampe mod esterne når op på seks Europa Cup-kampe i efteråret\", siger Uffe Pedersen.
/ritzau/