Strid om overlæger på natarbejde

Region Syddanmark vil gøre op med sygehuse på vågeblus om natten. Speciallægerne skal arbejde på fuld kraft om natten i stedet for udskyde behandling.

Sæt speciallægerne til at arbejde om natten. Sådan lyder forslaget fra Region Syddanmarks sundhedsdirektør, Jens Elkjær.

Forslaget udspringer af den kommende nye sygehusstruktur med fem store akuthospitaler i Region Syddanmark med vågne specialister døgnet rundt. Det vil ifølge regionens beregninger kræver radikal nytænkning, når det gælder lægernes arbejdsrutiner.

Ifølge sundhedsdirektøren skal speciallægerne være på almindelige vagter om natten og ikke som nu både være på job om dagen og så sidde stand-by om natten. Det vil ifølge Jens Elkjær give større kvalitet i behandlingen.

Men i Overlægeforeningen afviser næstformand Mogens Hüttel, at der er kvalitetsmæssige fordele ved at operere om natten.

- Det går ganske enkelt patienterne dårligere, når de bliver opereret om natten fremfor om dagen. Selv ved tilfælde af akutte ting som tarmslyng, er helbredelsen bedre ved dagoperationer end for operationer om natten, siger Mogens Hüttel til P4 Syd.