Strid på Lindø kan ende i arbejdsretten

Selv om samtlige 2400 skibsværftsarbejdere på Odense Staalskibsværft Lindø genoptog arbejdet tirsdag morgen efter en dags strejke, er parterne fortsat ikke i nærheden af at få løst stridens kerne. Derfor er sagen nu sendt videre til behandling i det fagretslige system.

-

Selv om samtlige 2400 skibsværftsarbejdere på Odense Staalskibsværft Lindø genoptog arbejdet tirsdag morgen efter en dags strejke, er parterne fortsat ikke i nærheden af at få løst stridens kerne. Derfor er sagen nu sendt videre til behandling i det fagretslige system. Det oplyser næstformand i Dansk Metals Odense-afdeling, Hans Marcuslund, til Ritzaus Bureau.


Sagen kan ende i arbejdsretten


\"Vi har indklaget værftet for overenskomstbrud og anmodet om at få et fællesmøde med LO og DI for at se, om vi kan finde en løsning. Jeg kan ikke sige, hvornår mødet bliver, men vi har bedt om et hastemøde\", siger Hans Marcuslund.
Mødet er at betragte som et formøde til arbejdsretten, og det er dér, sagen ender, hvis parterne ikke kan nå til enighed på fællesmødet.


En personsag


Hverken Dansk Metal, værftet eller fællestillidsmand Claus Jensen ønsker at oplyse, hvad striden handler om, da det er en \"personsag\".
Ifølge Ritzaus oplysninger skyldes utilfredsheden blandt værftsarbejderne, at en sikkerhedsrepræsentant er blevet flyttet til andet arbejde.
/ritzau/