Studerende må tage job væk fra Fyn

De færdiguddannede kandidater fra Syddansk Universitet har svært ved at finde job i Region Syddanmark. Derfor er mere end halvdelen indstillede på at skulle lede efter job andre steder i landet.

A-Kassen for de højtuddannede i erhvervslivet - CA - mener, at det kan blive nødvendigt for fynske studerende at forlade øen efter endt uddannelse. Men Fynsk Erhverv siger, at de færdiguddannede sagtens kan få et godt job her på øen.

Danmarks største Karrieremesse fandt torsdag sted på Syddansk Universitet.

En af de studerende, der var mødt op var Karina Mejer. Hun er en smule bekymret. For hun er ikke sikker på, om hun kan få et arbejde på Fyn, når studietiden er forbi.

- Allerhelst vil jeg blive boende på Fyn, fordi det er her, jeg har mit netværk. Men jeg frygter, at jeg bliver nødt til at flytte, siger hun.

Karina Mejer er ikke den eneste med den frygt. En ny undersøgelse fra A-Kassen for de højtuddannede i erhvervslivet - CA viser nemlig, at over 50 procent af de fynske studerende er klar til at rejse efter et job et andet sted i Danmark. Og det kan blive nødvendigt. For der ikke nok job i det fynske opland, siger A-Kassen CA.

- Der er næsten ikke noget, der kommer fra Fyn. Det er begrænset, hvor meget der bliver slået op, siger Lars Ulrik Jeppesen, der er karriererådgiver i A-kassen CA.

Det er Fynsk Erhverv ikke helt enige i. De mener, der er stigende interesse blandt de fynske virksomheder for at ansatte de højtuddannede kandidater. Men det kræver en indsats fra de studerende selv.

- Der er job til de unge, der evner at byde sig til og forklare, hvad de kan. Eventuelt kan de tilbyde at lægge lidt kræfter i virksomheden. Og så vil jeg opfordre til, at man starter sin jobsøgning allerede i studietiden, siger Jytte Reinholdt, der er direktør i Fynsk Erhverv.