I det fynske folks tjeneste

Studerende venter på svar: Færre optages på fynske uddannelser

På de fynske uddannelsesinstitutioner bliver 9.206 studerende optaget, mens 1.309 bliver afvist. Antallet af optagne er lidt lavere i år i forhold til sidste år.

Fredag får de kommende studerende svar på, om de er kommet ind den uddannelse, de har søgt om optagelse på. 

Læs også Få studielejligheder er til salg i Odense

I år kan 9.206 studerende glæde sig over, at de får besked om, at de er blevet optaget på en af de fynske uddannelsesinstitutioner. Tallet er dog en smule lavere end sidste år, hvor der blev optaget 9.632 studerende.

Størst fald på EAL

På Erhvervsakademiet Lillebælt, der tilbyder korte- og mellemlange erhvervsuddannelser, er der i år kun optaget 1.400 studerende, hvilket er et fald på 12 procent. Det er dermed den fynske uddannelsesinstitution, der tegner sig for det største procentuelle fald i antallet af optagne studerende.

Fyns største uddannelsesinstitution, Syddansk Universitet (SDU), har også optaget færre studerende i år end i 2016. I år får 5.400 studerende besked om, at de er blevet optaget på SDU, og det er med 228 færre optagne et fald på fire procent. 

Læs også Hver fjerde dropper ud af videregående uddannelser

University College Lillebælt, der blandt andet uddanner lærere, socialrådgivere og sygeplejersker, har holdt status quo, og har i år optaget 2.194 studerende. Det er fire studerende flere end sidste år, hvor 2.190 studerende blev optaget.

Færre afvist i år

Antallet af ansøgere, der bliver afvist på en af de fynske uddannelser, er i år også faldet en smule. 1.309 får i år besked om, at de ikke er optaget, mod 1.352 afviste ansøgere i 2016.

For alle de studerende der fredag får at vide, at de ikke er optaget på en uddannelse, vil der være mulighed for at søge ind på uddannelser, hvor der er ledige pladser. Du kan finde oversigten over uddannelser med ledige pladser på: www.ufm.dk/optag/ledige-pladser.