Studiechef: Udenlandske studerende skræmmes væk

Der bliver længere og længere mellem de udenlandske studerende på Syddansk Universitet.

De fravælger Danmark - skræmt af tonen i udlændingedebatten - mener studiechefen. 

- De har den følelse af, at de ikke er velkomne. Kort og godt, sådan lyder den kontante udmelding fra Per Andersen, studiechef på SDU, til TV 2/FYN.
 
SDU har i år haft rekord i antallet af optagne på universitetet. Den tendens har dog ikke vist sig i tilgangen af udenlandske studerende. 
 
- Vi har fremgang på alle andre kategorier, men vi har en tilbagegang på 12 procent af udenlandske studerende. Særlig markant er det, når vi ser på de svenske studerende. Der er vi gået fra at have 30 procent svenskere på vores medicinstudie til otte procent i år, siger studiechefen til TV 2/FYN.
 
For studiechefen skal årsagen til de udenlandske studerendes fravalg af Danmark altså findes i tonen i udlændingedebatten:
 
- Jeg tror, det hænger sammen med den diskurs, der er i Danmark omkring udlændinge generelt. Det medfører, at der er udenlandske studerende, som ikke synes, at Danmark er så attraktivt, som det har været.
 
Den analyse bakkes op af den svenske medicinstiderende Emil Hanson:

- Danmark kan være lidt lukket, når det gælder adgangskrav til at være i Danmark som udlænding. Der er blandt andet et højt sprogkrav, siger Emil Hanson, som dog fortæller, at han føler sig meget velkommen i Danmark.

Studiechefen på SDU vil gerne arbejde for at vende udviklingen.

- Vi kan ikke gøre så meget andet end at gå mod strømmen og sige, vi er glade for udenlandske studerende, og vi har en ambition om, vi gerne vil have flere af dem, siger Per Andersen til TV 2/FYN.