I det fynske folks tjeneste

Styrkedragt til kørestolsbrugere testes i Odense

En revolutionerende styrkedragt, der kan hjælpe kørestolsbrugere til at gå, kan være på vej til Odense. Borgmester Jan Boye drøfter i Japan muligheden for et fynsk samarbejde med producenten.

Styrkedragten forøger styrken i de dele af kroppen, hvor funktionsevnen er nedsat.

Borgmester Jan Boye(K) er i øjeblikket på officielt besøg i Odenses japanske venskabsby, Funabashi. Her holder han tordag møde med Cyberdynes grundlægger, der har udviklet styrkedragten.

Dragten forøger styrken i de dele af kroppen, hvor funktionsevnen er nedsat, og den giver dermed bl.a. kørestolsbrugere muligheden for igen at rejse sig og bevæge sig rundt.

Se videopræsentation af styrkedragten

- Fantastisk mulighed

- Det er en fantastisk chance for Odense til at blive en del af et af de mest lovende og revolutionerende robotteknologiske projekter, som findes på verdensplan lige nu. Projektet vil samtidig sætte spot på Odense som centrum for udvikling af velfærdsteknologi og understøtter dermed den markante satsning, som vi har igangsat i samarbejde med Region Syddanmark, siger Jan Boye.

Styrkedragten har primært været testet i Japan, men nu vil firmaet udviklel en model, der tager højde for at europæerne er større end japanerne.