Succes for indkøbsbusser i Søndersø

En ordning med indkøbsbusser i Søndersø tegner til at blive en succes. Efter de første par måneder har flere ældre en forventet meldt sig som passagere på telebusserne.

De ældre bliver kørt til forretningerne

En ordning med indkøbsbusser i Søndersø tegner til at blive en succes. Efter de første par måneder har flere ældre en forventet meldt sig som passagere på telebusserne.

Siden 1. januar har de ældre i seks lokalområder i Søndersø Kommune haft mulighed for at benytte en særlig indkøbsbus. Bussen transporterer enten de ældre eller svage forbrugere til Søndersø eller til den lokale købmand. Mende ældre kan også bestille varer, der så bliver bragt hjem med indkøbsbussen.

I følge initiativtagerne er der trods ordningen korte levetid stor interesse fra de ældre og svage i Søndersø.

"Mange ældre i kommunen har stadig ikke kendskab til ordningen, men alene fra Skamby, var der torsdag 23 ældre med bussen, så det ligner en succes", siger en af initativtagerne Birthe Hansen fra Ældrerådet i Søndersø.

På hver afgang er der frivillige hjælpere med, som hjælper de ældre med at købe ind og bære de mange dagligvarer. Kørselordningen bliver finansieret af brugerne selv, men kommunen yder også tilskud. Det koster 20 kr. pr. gang.

Én gang om måneden kører bussen til Søndersø, hvor de ældre kan komme på apotek, bibliotek eller i specialbutikker. Men tre gange om ugen kører bussen til de lokale butikker.

"Vi skal jo støtte nærmiljøet, og de små butikker i lokalområderne har jo også brug for de ældre som kunder", siger Birhte Hansen.

Før busordningen blev taget i brug har ældrerådet gennemført omfattende undersøgelser, der viser at de ældre efterspørger en indkøbsordning med busser.