Succes med lektiecafeer

Dansk Flygtningehjælp har stor succes med at tilbyde lektiehjælp til fynske tosprogede børn. På få år er ordningen med lektiehjælp blev udvidet til at bestå af 20 lektiecafeer med 250 frivllige hjælpere. Men flygtningehjælpen mangler stadig hjælp.

Dansk Flygtningehjælp åbnede den første lektiecafe i foråret 2004, og nu består ordningen af 20 cafeer spredt. Omkring 700 tosprogede børn kommer på cafeerne, der er placeret på biblioteker og i boligforeninger,  for at få hjælp med lektierne.

- Lektiehjælpen er vigtig for de tosprogede børn, fordi mange forældre har svært ved at hjælpe deres børn, siger Tine Birkebæk, der er frivllig på Højstrupskolen.

Mangler frivillige

Men selvom 250 frivillige på få år har meldt sig til at tage et par timer om eftermiddagen til at hjælpe med lektierne, så mangler Flygtningehjælpen stadig frivillige.
 
- Jeg vil gerne hjælpe fordi jeg har en uddannelsesmæssig baggrund der gør at jeg kan hjælpe. Og denne ordning giver mig en forståelse af de tosprogedes situation, siger Tine Birkebæk.