Sum-sum: Så er der biernes fest

Første weekend i juli fejrer Danmarks Biavlerforening 150 års jubilæum, blandt andet med en helt ny honningøl.

I første weekend af juli er der ikke noget, der hedder sur-sur-sur i Ringe. Der holder man nemlig sukkersød Biernes Fest, hvor danske og internationale biavlere får byen til at summe. På programmet er bier, blomster og honning samt øl.

Anledningen til den gulstribede fejring er Danmarks Biavlerforenings 150 års jubilæum, og når der holdes fest, skal der passende drikkevarer til. Den opgave landede hos brygmester Bo Abelgren Ehlers fra Midtfyns Bryghus.

- Som brygger er det jo fedt at få sådan en specialopgave og kunne lege med råvarer som honning, og specielt denne her lokale honning, som er ekstra kraftfuld. Det har været rigtig spændende og udfordrende, fortæller han.  

Honningen til øllet er leveret af fem fynske biavlere samt et ukendt antal flittige bier. Det er endnu ikke klar, men står og brygger, så det kan blive færdig til festen.

Fyn blev valgt til festen af historiske årsager. Det var nemlig nyborggenseren A. C. Andersen, der i 1866 dannede en landsdækkende forening med det formål at forbedre biavlen.

- Det er jo ikke hver dag, man fylder 150 år, så det skal fejres med maner, siger Lars Fischer, der er arrangør af Biernes Fest:

- Vi håber, at nogen vil blive smittede af vores begejstring og blive biavlere i de kommende år.