Sund & Bælt var advaret mod sikkerhedsbrist

Allerede i november sidste år blev Sund & Bælt advaret mod den sikkerhedsbrist på broen, der tirsdag aften kostede en 29-årig mand livet. Falck i Nyborg frygter en katastrofe, hvis et tog må standse på Vestbroen.

-

Allerede i november sidste år blev Sund & Bælt advaret mod den sikkerhedsbrist på broen, der tirsdag aften kostede en 29-årig mand livet. Falck i Nyborg frygter en katastrofe, hvis et tog må standse på Vestbroen.


Tirsdag kl. 20.30 mistede en 29-årig mand livet på Storebæltsbroen efter en tragisk ulykke. Bilisten var gået ud på broen efter et færdselsuheld, og da en lastbil pludselig havde retning mod manden, forsøgte han at undvige ved at springe over på jernbanebroen. Men springet mislykkedes, og manden røg ned i det 1,8 meter brede hul mellem vejbroen og jernbanebroen. Trods en intensiv eftersøgning er den 29-årig mand fra Randers stadig ikke fundet.


Ester mistede livet
20. november sidste år mistede en ester livet efter en lignende ulykke. Sammen med en kammerat var han standset på broen for at lade vandet. Uvist hvorfor forsøgte manden at springe over på jernbanebroen, men faldt i stedet 18 meter ned i vandet og druknede.


Efter ulykken tog Falck i Nyborg kontakt til Storebæltsforbindelsen.


Var advaret
\"Jeg kontaktede Sund & Bælts sikkerhedsafdeling få dage efter ulykken og gjorde dem opmærksom på problemet med hullet mellem de to broer\" , siger Tage Juel Jensen, der er stationsleder hos Falck i Nyborg.


Tage Juel Jensen understreger, at han er fuldt ud tilfreds med Sund & Bælts håndtering af sikkerheden på broen, men han frygter at hullet kan føre til en katastrofe, hvis der skulle ske en togulykke på broen.


Frygter katastrofe
\"Hvis et tog må standse på broen, og passagerne skal ud, så er det ikke sikkert at passagerne vil følge sikkerhedsreglerne. Hvis der går panik i passagerne kan man frygte, at nogle vil forsøge at komme over på vejbroen, og så kan det gå grueligt galt\", siger Tage Juel Jensen.


Sikkerheden tjekkes
Sund & Bælt har allerede bebudet at sikkerheden vil blive gennemgået en ekstra gang efter ulykken tirsdag.


\"Man bør opsætte et net eller gitter mellem de to broer, så de rejsende ikke risikerer at ryge ned i vandet. Det er nok ikke lige til, men det bør overvejes efter tragedien tirsdag\", siger Tage Juel Jensen.


Den 29-årige mand var onsdag morgen stadig ikke fundet, men han formodes omkommet, fordi man kun kan holde sig i live i det to grader kolde vand et par timer, siger vicepolitikommissær Kurt Hansen fra Nyborg Politi.