Sundhed: Gå til læge kl. 21

Fynboerne skal kunne gå til lægen uden for normal åbningstid, så det ikke er nødvendigt at tage fri fra arbejde for at få fjernet fodvorter eller tjekket blodtryk. Men de fynske læger ryster på hovedet af det forslag.

I denne uge kom det nye sundhedsudspil fra regeringen. Her lægger regeringen op til, at danskerne går til læge ligeså snart de mærker symptomer, der kan være tegn på alvorlige sygdomme.

Og her må åbningstiden hos lægen ikke forhindre os i at få tjekket hjertet eller modermærker.

Men blandt lægerne er der ikke den store opbakning til længere åbningstider.

Erland Christoffersen er praktiserende læge i Haarby.

- Det er et forslag, som lyder godt, men som ikke fungerer i praksis. Vi har faktisk afprøvet at holde aftenåbent uden tidsbestilling, men hvor folk bare kunne komme, men ingen dukkede op. De folk, som regeringen med det her udspil gerne vil have til lægen, kommer alligevel ikke. Det hænger ikke sammen med åbningstiderne, men det er nogle helt andre faktorer, de skal have i spil, siger han til TV 2/Fyn.

Men hvad med os, der arbejder 9-19?

- Sådan er det jo også for mig. Hvis jeg skal til tandlæge, kiropraktor, øjenlæge eller ned i banken, er jeg jo også nødt til at bruge mine feriefridage på det. Sådan er samfundet bare bygget op, fortæller Erland Christoffersen.