I det fynske folks tjeneste

Sundheds-minister åbner for lægehelikopter på Langeland

Det er op til Region Syddanmark at lave en aftale med Region Sjælland, hvis der skal være en lægehelikopter på Langeland og Ærø.

Efter stor debat om lukningen af akutfunktionen i Svendborg, har formand for Region Syddanmark, Carl Holst, forsøgt at få en lægehelikopter til at dække det sydfynske øhav.

I et brev til Region Syddanmark skriver sundhedsminister Astrid Krag, at hun håber, at formand Carl Holst kan forhandle en aftale hjem sammen med Region Sjælland og Region Hovedstaden.

- Jeg er enig i, at det vil være et vigtigt supplement til det nuværende akutberedskab på Langeland og øerne i det sydfynske Øhav, herunder Ærø, at kunne trække på lægehelikopteren i Ringsted. Jeg håber derfor, at det lykkes at indgå en aftale derom.

Astrid Krag skriver, at regeringen vil tage stilling til, om der skal være en varig helikopterordning, og hvordan en eventuel ordning skal se ud. Først skal to forsøgsordninger med lægehelikoptere i Region Midtjylland og Region Sjælland dog evalueres, inden forligspartierne drøfter en varig helikopterordning fra 2013.

Konservativ forundring

Den konservative folketingspolitiker Mai Henriksen kritiserer i en pressemeddelelse brevet fra Astrid Krag.

- Jeg har tidligere foreslået at der laves forsøg med lægehelikopter på Fyn fordi det vil kunne afhjælpe de lange responstider på Sydfyn. Det er derfor helt uacceptabelt at Sundhedsministeren (også) sender dette spørgsmål tilbage til regionerne. Når Regeringen ikke vil sikre akutfunktion i Svendborg, så havde det klædt Regeringen at de tog ansvar på anden vis og finansierede udgifterne til lægehelikopter Fyn.