I det fynske folks tjeneste

Sundhedsordninger et hit på Fyn

Sundhedsfremmende ordninger har for alvor vundet indpas på de fynske virksomheder.

Det er især gratis frugt og sundhedsforsikringer, der hitter på Fyn. Det fremgår af en ny sundhedsundersøgelse fra Ledernes Hovedorganisation.

I gennemsnit er der mellem fire og seks sundhedsfremmende ordninger på virksomhederne i Odense, Assens, Faaborg-Midtfyn, Kerteminde, Middelfart, Nordfyns, Nyborg og Svendborg kommuner. Og knap hver sjette virksomhed har helt op til mellem 11 og 14 sundhedsfremmende tilbud på paletten.

Øverst på listen ligger sundhedsforsikringer, så medarbejderne hurtigt kan behandles for sygdom. 59 procent af virksomhederne giver deres medarbejdere mulighed for sundhedsforsikringer.

På de næste pladser kommer gratis frugt (58 procent), hjælp til rygestop (51 procent), adgang til psykologisk rådgivning (49 procent) samt en kantineordning, der tilbyder sund mad (46 procent).

- Det er blevet populært blandt ledere og virksomheder her på Fyn at lade terapeuter og sygeplejersker komme ud på arbejdspladsen og undersøge medarbejderne i arbejdstiden. Det er en meget positiv udvikling, siger afdelingsformanden for Ledernes Hovedorganisation på Fyn, Karsten Kjærby Christiansen.

Han mener, at virksomhederne ved at give medarbejderne mulighed for blandt andet at få målt kolesteroltal, blodtryk og kondital skaber arbejdsglæde og mindsker sygefraværet.

- Glade og sunde medarbejdere møder på arbejde til tiden, de yder mere, de bidrager til et godt arbejdsmiljø og de har et meget lavt sygefravær, fastslår Karsten Kjærby Christiansen.

Undersøgelsen er baseret på besvarelser fra knap 1.000 ledere.