Super samarbejde mellem robotteknologi og Udvikling Fyn

Et robot-samarbejde mellem Teknologisk Institut og Udvikling Fyn om erhvervsudvikling og vækst på Fyn kaldet ROBI (Robotic Business) har været en meget stor succes.

Nye forretningsmuligheder og konkrete tiltag til implementering af ny robotteknologi er i gang hos en lang række fynske virksomheder.

Det viser rapporten fra ROBI-projektet, der begyndte som et konkret tilbud til virksomheder med brug for hjælp til at få idéer og muligheder inden for robot- og velfærdsteknologi realiseret.

ROBI har det seneste år haft kontakt til knap 200 fynske virksomheder.

- Vores målsætning er at få idéerne op af skuffen hos de virksomheder, som kan se mulighederne i robotteknologi og automation og ikke mindst at plante nogle kommercielle frø, siger Kim Andersen, der er innovationskonsulent på Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi.

- Med Fyn som kraftcenter kunne vi være førende på verdensplan på en række udvalgte områder inden for robot- og velfærdsteknologi, og mange virksomheder vil gerne i gang med at automatisere, men ofte bliver det ved tanken, fordi de simpelthen ikke ved, hvordan de skal komme i gang. Det har vi hjulpet dem med sammen med Udvikling Fyn, fortæller Kim Andersen, der også nævner at produktiviteten i den danske industri faktisk er steget med 38 procent siden 2009.