Sur socialdemokrat forlader partiet

Ivan Hygum har været medlem af Socialdemokratiet siden 1987, men igår meldte han sig ud af partiet.

Arbejdsministerens bror melder sig ud

Ivan Hygum har været medlem af Socialdemokratiet siden 1987, men igår meldte han sig ud af partiet.
Da Socialdemokratiets forretningsudvalg igår havde godkendt Poul Nyrups valg af Sundhedsminister Arne Rolighed, der kun havde været partimedlem i få dage - blev Ivan Hygum så gal, at han straks ringede til sin kredsformand og meldte sig ud.
"Det kan ikke være meningen, at vi er 1200 mennesker på en kongres, der har været med til at vedtage nogle regler for partiet, og formanden så bare bryder reglerne," siger Ivan Hygum og hentyder til Socialdemokratiets egne love, der siger, at man skal have været medlem af partiet i to år for at blive for eksempel minister.
"Når formanden kan bryde den regel er der ingen grund til at betale kontingent, siger Ivan Hygum og understreger, at det ikke er fordi, han finder Arne Rolighed uegnet som minister.
"Jeg tror han er meget kompetent, men det er princippet," forklarer den nu tidligere socialdemokrat, der har siddet 4 år i byrådet i Haarby og har været formand i Faaborg/Ærø-kredsen.

Ivan Hygum er bror til Arbejdsminister Ove Hygum, og han regner da også med, at han med sin udmeldelse af partiet har skabt grobund for en alvorlig familiediskussion.

Socialdemokratiets amtsformand på Fyn, Elise Petersen har de seneste dage haft mange sure medlemmer og kredsformænd i røret, og hun er også selv utilfreds med Poul Nyrups handlemåde. Hun regner dog ikke med, at flere vælger at melde sig ud i protest.