I det fynske folks tjeneste

Sure kommuner kræver penge

40 kommuner, med Lars Erik Hornemann fra Svendborg i spidsen, kræver nu en særlig pulje til dem, når der skal forhandles med regeringen. Kommunernes top har hidtil været afvisende.

Lars Erik Hornemann står i spidsen for et kommunalt oprør mod den kommunale udligningsordning

Presset vokser mod toppen i Kommunernes Landsforening. 40 utilfredse borgmestre kræver nu, at formand Erik Fabrin og resten af kommunernes top direkte arbejder for at skaffe flere penge til de 40 kommuner, når kommunerne og regeringen om kort tid skal forhandle om næste års økonomi.

Gør KL-toppen ikke det, vil det blive svært for de 40 kommuner at overholde skattestoppet og dermed en aftale mellem regeringen og kommunerne, advarer talsmanden for de utilfredse kommuner, Lars Erik Hornemann (V), borgmester i Svendborg.

Borgmestrene fra de utilfredse kommuner kræver, at der bliver afsat en pulje direkte til kommunerne i økonomiforhandlingerne. Puljen skal dække mindst halvdelen af de penge, kommunerne mangler på grund af den skæve udligningsordning, kræver Hornemann. Ifølge kommunernes beregninger mangler de 2,9 milliarder kroner årligt.