Svag stigning i industri-produktion

Industriproduktionen stiger svagt, og det er en positiv forventning i virksomhederne, siger fynsk arbejdsgiverformand.

Industriproduktionen steg i januar med 1,8 procent i forhold til måneden før.

I tremånedersperioden november-januar var der ligeledes en stigning på 1,8 pct. i forhold til den foregående tremåneders periode august-oktober 2011.

- Det er rigtig positivt, at industriproduktionen fortsat viser vækst. Det er også vores fornemmelse, at der er en positiv forventning i virksomhederne. Der har nu været vækst over flere måneder, og selvom det fortsat er for tidligt at sige, at opturen for alvor har bidt sig fast, understreger tallene, at produktionen trækker dansk økonomi frem, siger Bo Stærmose, der er formand for Provinsindustriens Arbejdsgiverforening og direktør for Odense-virksomheden Juliana.

· Vi har startet en landsdækkende kampagne for at øge kendskabet til dansk produktion. De nye tal fra Danmarks Statistik viser, at produktionen er på vej fremad, og det er enormt vigtigt for Danmarks økonomi. Faktisk kommer over halvdelen af de penge, som bliver tjent hjem til Danmark fra dansk produktion. Derfor vil vi informere danskerne om den store værdi, produktionsvirksomhederne og deres 350.000 medarbejdere tilfører vores samfund, siger Bo Stærmose.