I det fynske folks tjeneste

Svendborg Brakes dyr for ny ejer

Kapitalfonden Doughty Hanson står over for en massiv nedskrivning af værdien af Svendborg Brakes, som fonden købte sidste år i august for næsen af op mod 60 bydere.

Doughty var så sikre på, at Svendborg Brakes ville blive en rigtig godinvestering, at de betalte en voldsom præmie for at få fingre i selskabet.

Oven i købet valgte fonden at betale hele milliard-beløbet kontant, hvilket er højest usædvanligt for en kapitalfond, skriver dagbladet Børsen.

Med det imponerende felt af bydere bestående af både finansielle og industrielle købere stod det fra starten klart, at virksomheden på Fyn, der producerer bremsesystemer til vindmøller, ville blive købt til
en ganske høj pris.

At prisen ville ende på 3,4 mia. kr., var dog mere, end langt de fleste havde regnet med, erfarer Børsen.

Prisen svarede til 27 gange driftsresultatet før finansielle poster og skat for 2007, der landede på 124 mio. kr.

Svendborg Brakes har i flere år været en stærkt indtjenende virksomhed. Omsætning blev i 2007 på 386 mio. kr., og af dem landede hele 22 pct. direkte på bundlinjen, der bød på et resultat efter skat på 85 mio. kr.

Doughty Hanson var så vild med at få fat i endnu en underleverandør til den dengang hastigt voksende vindindustri, at den bød over alle andre.

I forvejen ejer Doughty Hanson LM Glasfiber, og Børsen erfarer, at Doughty Hanson tidligere har arbejdet med en plan om at konsolidere hele den danske underskov af leverandører til vindindustrien.