Svendborg Gymnastik-forening får idrætspris

Svendborg Gymnastikforening og SG-Huset modtog lørdag aften Danskernes Idrætspris. Med prisen følger 100.000 kr. til et nyt idrætsinitiativ.

Svendborg Gymnastikforening og SG-Huset modtager prisen, fordi de har gjort det nemt og attraktivt for borgerne i Svendborg at dyrke idræt.

Med moderne faciliteter og mange attraktive aktiviteter har Svendborg Gymnastikforening og SG-Huset formået at tiltrække over 500 nye medlemmer til Svendborg Gymnastikforening på bare et år.

- Svendborg Gymnastikforening og SG-Huset har skabt nogle fantastiske rammer for idrætten, som gør det både nemmere og mere attraktivt for borgerne at bevæge sig - hele livet. SG-Huset er et centralt samlingspunkt, hvor både unge og ældre bevæger sig og møder nye mennesker på tværs af alder, køn og social status. Det er rigtig vigtigt for både sundheden og trivslen i hele kommunen. SG-Huset øger livskvaliteten for rigtig mange lokale og gør det helt enkelt sundere at bo i Svendborg. Det kan og bør være til inspiration for kommuner over hele landet, siger Niels Nygaard, formand i DIF.

Hvilket nyt idrætsinitiativ pengene skal gå til, bestemmer kommunalbestyrelsen i Svendborg.

I alt 219 idrætsinitiativer blev indstillet af danskerne til prisen, over 40.000 stemte på deres favorit og afgjorde de ni regionale vindere. Herefter blev de tre finalister udvalgt af DIF's bestyrelse.