Svendborg: Venstre-formand vil af med Løkke og Jensen

Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen skal udskiftes - for ellers kommer der ikke ro i Venstre, siger formanden for Venstre i Svendborg, Ulla Larsen til TV 2/Fyn.

Uroen ulmer i det fynske Venstre, hvor formanden for partiets kommuneforening i Svendborg nu går til stålet efter de seneste ugers uro.

- Jeg ser frem til mødet i hovedbestyrelsen sidst på måneden, hvor nogen skal forklare sig. Vi skal have stoppet uroen, siger Ulla Larsen (V), der er formand for Venstres kommuneforening i Svendborg.

To Venstrefolk fra Roskilde - herunder det mangeårige byrådsmedlem og tidligere viceborgmester Bent Jørgensen - skriver i en kronik i Jyllands-Posten tirsdag, at Lars Løkke og  Kristian Jensen bør sættes fra bestillingen.

Samme meldinger kommer fra formanden for Kommuneforeningen i Skanderborg og Holstebro, og nu melder Svendborg sig ind i debatten.

- Jeg er enig i hovedbudskabet i den kronik, som står i Jyllands-Posten i dag. Der er tydeligvis brug for ro, og hvis det betyder, at formanden og næstformanden skal skiftes ud, bakker jeg op om det, siger Ulla Larsen.

TV 2/Fyn har i løbet af tirsdagen talt med flere fremtrædende fynske Venstrefolk og kommuneformænd, men ingen har dem har lyst til at udtale sig om uroen på nuværende tidspunkt.

- Vi vil ikke bidrage til at forstærke uroen i pressen. Og jeg er i øvrigt ikke enig i den kritik, som rejses i Jyllands-Posten i dag, siger Marianne Kyed, som er formand for Venstres kommuneforening i Faaborg-Midtfyn Kommune.