Svensk røverpar plyndrede bank i Ørbæk

To svenskere stod bag bølge af bankrøverier i syv mindre byer gennem fire år. Samlet udbytte på over 3,6 millioner kroner. En af bankerne var i Ørbæk.

Med bistand fra kolleger i Sverige var politiet i hælene på to nu 45-årige svenskere, da deres plyndringstogt gennem fire år mod danske banker endelig blev afbrudt i august sidste år. Et forsøg på at røve penge endnu en gang - i Roskilde Bank i Solrød - mislykkedes, og mændene blev anholdt.

På det tidspunkt havde politiet rigeligt materiale til at få svenskerne varetægtsfængslet og sigtet for indtil da fire bankrøverier, og efterforskningen har siden vist, at røverparret har stået bag tilsammen syv røverier syv forskellige steder i landet og med et samlet udbytte på over 3,6 millioner kroner. De nægter sig skyldige.

Fra juli 2002 og indtil februar 2006 røvede de ifølge anklageskriftet banker i følgende mindre bysamfund: Tappernøje, Ørbæk, Slangerup, Høng, Hornslet, Galten og Vamdrup.

Ved røverierne truede mændene med brug af pistol eller koben bankpersonalet til at udlevere pengene. Derfor er de tiltalt efter den grove røveriparagraf, når nævningesagen mod mændene starter mandag ved Vestre Landsret i Århus.

Nævningesag starter mandag.