I det fynske folks tjeneste

Svenskerne strømmer til fynske campingpladser

Tyskerne bliver zu Hause, mens svenskerne siger "heja Fyn." De fynske campingpladser oplever, at flere og flere svenskere gør holdt på Fyn.

02:17

Camp Hverringe nord for Kerteminde oplever, at der kommer flere svenskere i år. Receptionsansvarlig Janne Rønnemose fortæller ellers, at de slet ikke har lavet annoncering i Sverige.

1 af 2

Mattias Lidström fra Stockholm holder ferie i Camp Hverringe sammen med sin familie.

- Vi har været i Legoland og Lalandia, og nu var det så fint vejr, at vi tænkte, vi ville se noget mere af Danmark, siger han.

Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik, så holder flere og flere svenskere ferie i Danmark. Det oplever de tydeligt hos Camp Hverringe ved Kerteminde.

- Det er helt klart vores oplevelse, at der er begyndt at komme flere svenskere, siger Janne Rønnemose, der er receptionsansvarlig ved Camp Hverringe.

- Der er også flere nordmænd, men de har egentlig været der hele tiden. Det er noget nyt, at der kommer flere svenskere på pladsen, siger hun.

I Danmark har der indtil videre været 19.383 svenske overnatninger på campingpladserne i år. Det er en stigning på 22 procent i forhold til 2009.

I Region Syddanmark lyder stigningen på 23 procent, omend de tyske overnatninger er blevet færre. Hos Camp Hverringe oplever de også, at flere tyskere bliver væk, men glæder sig over, at svenskerne kommer.

- Det er noget tættere på, og nu har vi haft godt vejr i år. Der er mange, der stopper her, i stedet for at køre syd på, siger Janne Rønnemose.

Én af dem er Mattias Lidström og hans familie. De har stoppet for at være et par dage på Fyn, inden turen går videre til København. Han tror, at de seneste års økonomiske krise har haft en indvirkning på, at svenskerne i større grad vælger Danmark til.

- Det er det samme, der sker om vinteren. Flere og flere svenskere tager i de svenske fjelde i stedet for Alperne. Man er mere i nærområdet, siger Mattias Lidström.