Sving stokken og bliv trafikdirigent

Normalt er det hardcore hjemmeværnsfolk, der styrer trafikken ved store events. Men nu får alle fynboer chancen for at svinge dirigentstokken.

En ny gratis uddannelse skal sikre, at Fyn i fremtiden har nok trafikdirigenter.

Fyn får nemlig stadig flere og større events, der kræver kyndige mænd eller kvinder, der kan styre trafikken.

- Udfordringen de senere år har været, at der simpelthen ikke findes folk nok, der kan løse opgaven, både fordi vi oplever en positiv udvikling på Fyn, hvor antallet og størrelsen af vores events vokser, men også fordi nogle events klumper sig i de samme uger - ja selv på de samme dage, fortæller Sten Poulsen, der bl.a. har oplevet rekrutteringsvanskeligheder i forbindelse med cykelløbet Fyen Rundt.

Hjemmeværnet, som normalt sættes ind af politiet, har begrænsede ressourcer, da det de senere år ikke er lykkedes at rekruttere mandskab nok til at kompensere for den naturlige afgang fra styrken.

Kombineret med den højere frekvens af events afføder dette en flaskehals, som Odense Kommune og Udvikling Fyn nu har taget initiativ til at imødekomme.

- Vi har skabt muligheden for, at ganske almindelige fynboer helt gratis kan tage den uddannelse, der sætter dem i stand til at løse opgaven som trafikofficial, og vi håber, at rigtig mange vil benytte sig af kurset, siger Vivian Glasdam Sørensen, fuldmægtig i Odense Kommune.

Hun forventer, at idrætsforeningerne i Odense vil se trafikopgaven som et fornuftigt supplement til salg af lodsedler, omdeling af telefonbøger og lign. Med det nye trafikkontrollørbevis i lommen kan man således blive et stærkt aktiv for sin klub.

Når de nye trafikofficials har færdiggjort deres uddannelse lagres de en database, som administreres af Fynske Idrætsforbund.

På den måde vil arrangører på jagt efter trafikkontrollører kunne henvende sig ét centralt sted, hvorfra formidlingen til de klubber, som har frivillige med den nye certificering, sker.

Uddannelsen kan færdiggøres på to halve dage på Dalum Landsbrugsskole. Dertil kommer et friskt førstehjælpskursus, som de nye fynske trafikkontrollører får med oven i hatten.