Svingende Axelsen booker plads i anden runde

Periodevis flot badminton var nok til at sikre sejren over stærk englænder for Viktor Axelsen ved Denmark Open

Til dagens hidtil største bifald i Odense Idrætshal entrerede Viktor Axelsen onsdag aften første gang banerne ved Denmark Open i badminton, og publikumsfavoritten skuffede ikke sine fans.

Englænderen Rajiv Ouseph blev nedlagt med cifrene 21-17 og 21-19 af en lidt svingende præstation fra Axelsen, som dog var tilfreds med sin kamp.

- Det var en førsterundekamp, så jeg er rigtig tilfreds med en sejr, for Rajiv kan godt være svær at spille mod, men jeg ramte ikke helt mit niveau, siger han efter kampen.

Viktor Axelsen var flyvende fra kampens start. I højt tempo fløj han fra 3-3 og til 11-4 ved det korte ophold midt i første sæt.

Den normalt stærke englænder Rajiv Ouseph, der er nummer 20 på verdensranglisten, kunne slet ikke hænge på i danskerens tempo, men langsomt mistede Axelsen grebet om sættet.

Ouseph nåede op på blot minus én ved 17-18, inden danskeren igen trykkede på gaspedalen og snuppede sættet med 21-17.

- Specielt mit angreb fungerede ikke så godt, men jeg fik arbejdet mig godt ind i det, siger Axelsen.

Også i andet sæt kom den unge dansker godt fra start. Han bragte sig hurtigt på 4-0 og 8-1, inden modstanderen kom lidt i gang.

Men også denne gang røg koncentrationen, da Axelsen skulle trække afgørende fra, og Ouseph nærmede sig mod slutningen.

Englænderen kom op på 18-19, men en fantastisk bold fra Viktor Axelsen sikrede ham to matchbolde, hvoraf han udnyttede den anden.

I anden runde venter sydkoreansk modstand i skikkelse af Son Wan Ho, der er nummer ni i verden.

Ham har Axelsen haft problemer med flere gange, men på hjemmebane tror han på, at han kan løfte sit niveau.

- Jeg har venner, familie og enormt god opbakning i ryggen, så jeg vil rigtigt gerne gøre det godt, lyder det fra Viktor Axelsen.