Svingende ørredbestand på Fyn

De fynske lystfiskere har rigtig gode chancer for at fange store fede havørreder i de fynske vandløb. Det afslører en stor fisketælling fra Fyns Amt. Men der er store forskelle på bestandens størrelse i de forskellige vandløb. Se interview med Peter Wiberg Larsen fra Fyns Amt

Stokkebæk er ypperlig - Odense Å skuffer

De fynske lystfiskere har rigtig gode chancer for at fange store fede havørreder i de fynske vandløb. Det afslører en stor fisketælling fra Fyns Amt. Men der er store forskelle på bestandens størrelse i de forskellige vandløb.

Fra september til december blev havørrederne i fire udvalgte fynske vandløb registreret med såkaldte fisketællere. I Kongshøj Å, Odense Å, Brende Å og Stokkebæk blev samtlig fisk opmålt med infrarøde stråler af fire avancerede måleapparater.

Måleresultaterne afslører, at der svømmer store flotte fisk i alle de fire vandløb. Bedst ser det ud i Stokkebæk på Østfyn. Her registrerede amtet 1000 havørreder i vandløbet, der er omkring 20 km langt. Til gengæld er resultatet i Fyns største vandløb Odense Å nedslående. Selvom vandløbet er 50 km, så passerede der kun 500 havørreder i løbet af 4 måneder.

"Resultatet for Stokkebæk er ypperligt. Det kan ikke blive bedre. Men der er stadig et stort stykke arbejde at gøre omkring Odense Å. Vi skulle gerne have åbnet nogen flere fiskepassager, og måske forbedre vandkvaliteten", siger sektionsleder Peter Wiberg Larsen fra amtets Natur- og Vandmiljøafdeling.

Tilstanden i Kongshøj Å er også meget fin. Her blev der registreret 4-500 havørreder. I Brende Å mangler der også mange fiskepassagere, og der blev der kun funder 100 havørreder.