Syddansk Universitet har fået sin første bestyrelse

Johannes Due er navnet på Syddansk Universitets første bestyrelsesformand. Det blev resultatet efter bestyrelsens konstituerende møde, hvor stiftsamtmand på Fyn, Ninna Würtzen blev valgt til næstformand.

-

Johannes Due er navnet på Syddansk Universitets første bestyrelsesformand.
Det blev resultatet efter bestyrelsens konstituerende møde, hvor stiftsamtmand på Fyn, Ninna Würtzen blev valgt til næstformand.

Johannes Due er administrerende direktør for Sygeforsikringen danmark.

Ni medlemmer
Den nye bestyrelse består af ni medlemmer.
De fire medlemmer er valgt af de studerende og de ansatte på Syddansk Universitet, mens de sidste fem er udpeget blandt personer i kulturlivet, medierne og det private og offentlige erhvervsliv.

Bestyrelsens første opgave bliver at udarbejde en endelig vedtægt, der skal beskrive universitetets virksomhed, samt beskrive hvordan ledere og kollegiale organer skal arbejde fremover.

Passer perfekt til SDUs linie
Syddansk Universitets rektor, Jens Oddershede siger i en pressemeddelelse om den nye bestyrelse:

\"Syddansk Universitet har valgt at være proaktiv i den store omstilling, som i disse år finder sted i den danske universitetsverden. Kravet til universiteterne om et større samspil med erhvervslivet passer perfekt til den linie Syddansk Universitet allerede følger. Med den nye universitetslov får vi en moderne ledelsesstruktur, som kan matche udviklingen i samfundet\".