Syddanske reddere siger nej til Bios

Fire af fem syddanske reddere har sagt nej tak til at arbejde for Bios, der overtager ambulancedriften i regionen om 30 dage. Det skriver Fyens Stiftstidende.

1.september overtager det tyske selskab Bios ambulancedriften i Region Syddanmark. Selvom den dato nærmer sig, så er bemandingen til ambulancerne langtfra på plads. Blot 116 af 550 af de reddere, der i dag arbejder i regionen hos Falck, har skrevet kontrakt med Bios. Ydermere har det tyske firma modtaget opsigelser på fra reddere, der har fortrudt. Det bekymrer dog ikke firmaets danske direktør, Morten Hansen.

- Fredag har vi fået fem opsigelser, men til gengæld har vi modtaget flere underskrevne kontrakter. Den samlede status opgør vi efter 31 juli, udtaler Bios-direktør Morten Hansen til Fyens Stiftstidende.

Ifølge Bios har man aktuelt 320 kontrakter på plads, men idealbemandingen er 560. Det til trods, så godkendte Region Syddanmark i sidste uge bemandingsplanen Bios i sidste uge fremlagde. Og ifølge Poul-Erik Svendsen (S), næstformand i Region Syddanmark, har regionen ikke andre muligheder end at tro på Bios lever op til deres kontrakt.

- Vi har indgået en aftale med Bios, og jeg kan ikke på nogen måde dokumentere, at Bios ikke bliver i stand til at levere varen, siger Poul-Erik Svendsen til Fyens Stiftstidende.

Bios direktør Morten Hansen kan første give et fuldt dækkende billede af situationen, når ambulancedriften overtages den 1.september.