I det fynske folks tjeneste

Syddanske virksomheder er næstmest pessimistiske

42% af virksomhederne i Region Syddanmark forventer, at deres omsætning vil stige i forhold til de foregående 12 måneder. Det lyder måske som mange, men det er næstmindst sammenlignet med de andre regioner.

Det viser en undersøgelse, Dansk Erhverv har lavet.

Tidligere når Dansk Erhverv har lavet undersøgelser har Syddanskerne været meget optimistiske, men det er vendt nu.

- Jeg tror, det skyldes, at man i Syddanmark har haft enorm glæde af at ligge tæt på det tyske marked, men nu hvor udviklingen stagnerer syd for grænsen, så gør den det også nord for grænsen, siger regional konsulent i Dansk Erhverv, Caroline Rantzau Høegh-Guldberg.

Den mest optimistiske region er Hovestaden, hvor 61% forvetner en stigende omsætning.

Stabile Syddanmark

Til gengæld ligger Syddanmark øverst når det kommer til antallet af virksomheder, der mener at de vil fastholde deres omsætning de næste 12 måneder.

Der er 13% af de syddanske virksomheder, som forvetner at deres omsætning vil falde. Det er næstmindst i Danmark, så Syddanmark må beskrives som en meget stabil region.

Flere arbejdspladser

Der er også 13% der mener at de må afskedige folk. Om det er de samme som de 13%, der forudser faldende omsætning, siger undersøgelsen ikke noget om.

Heldigvis er der ni procent flere der vil ansætte folk. Så med 22% af de Syddanske Virksomheder, der regner med at øge medarbejderstaben i løbet af de næste 12 måneder, kan opsvinget være på vej.