I det fynske folks tjeneste

Syddanskere bedst på motorvejen

Når det gælder om at køre fornuftigt på motorvejen, så er folk fra Syddanmark bedst. Det viser resultatet af Vejdirektoratets kampagne, pendlerduellen.dk.

Bilister fra Syddanmark kører mest fornuftigt på motorvejene, viser en konkurrence fra Vejdirektoratet.

I kampagnen konkurrerede bilister fra hele landet i at køre mest hensigtsmæssigt på de danske motorveje. Bilisterne kunne selv tilmelde sig konkurrencen via mobiltelefonen, og sammenlagt er over 10.000 ture blevet registreret.

Syddanmark helt i front

Bilisterne fra Region Syddanmark har sammenlagt kørt sig ind på en førsteplads i konkurrencen, og kan dermed tage titlen som dem, der kører mest hensigtsmæssigt på de danske motorveje.

Pendlerduellen gav alle deltagerne point efter, hvor godt de overholdt fartgrænserne, og her lagde syddanskerne sig i spidsen.

Bilisterne fra Middelfart, Odense, Faaborg-Midtfyn, Esbjerg og Aabenraa lå alle i top ti.

- Det har været målet, at kampagnen skulle engagere og aktivere målgruppen, ikke bare passivt informere dem, og det er virkelig lykkedes. Vi håber da også, at deltagerne har oplevet, at man sagtens kan nå frem til tiden, selv om man overholder fartgrænserne, siger Mette Lundorf, kommunikationschef i Vejdirektoratet.

Bundskraberne i konkurrencen blev storkøbenhavnerne efterfulgt af den øvrige Region Sjælland.