I det fynske folks tjeneste

Sydfyn er ramt hårdest efter regnfuld nat

Regnen i nat har ramt Sjælland og Fyn hårdest. Falck har modtaget omkring 80 meldinger om vandskader.

02:01

Ved Vesterby Mark nær Rudkøbing står en gård under vand efter det seneste døgns kraftige regnvejr.

Sydfynboerne er hårdt ramt af den kraftige regn. Gårde står under vand, og veje er spærret af vandmasser. Her en gård ved Vesterby Mark.

1 af 3

Regnvejret søndag nat var voldsomt, men det kom heldigvis i en lind strøm fordelt over de mange timer, det silede ned. Sådan lyder meldingen fra Claus Christiansen, kommunikationsmedarbejder i Falck.

- Der kom meget regn, men det var jævnt fordelt, og så kan kloakkerne følge meget bedre med i forhold til, hvis det havde været et skybrud, forklarer han.

Falck har fået omkring 80 meldinger om regnskader rundt omkring i landet. Generelt er Sjælland, hovedstaden og særligt Fyn hårdest ramt ifølge Claus Christiansen.

- Vores indsatsleder dernede har aldrig set noget lignende, siger han om forholdene på Fyn.

Falck har i alt fået 34 meldinger om vandskader fra Fyn hen over natten, og særligt Sydfyn er blevet våd i nattens løb. I hovedstadsområdet er der kommet 26 meldinger om skader, og størstedelen af de resterende skademeldinger kommer fra Sønderjylland.

Ifølge Claus Christiansen har Falck haft særligt travlt med at køre ud og spærre veje af.

- Nogen steder har vi været ude flere gange. Blandt andet var vi været omkring Vestmotorvejen på Sjælland mod Fyn af flere omgange, forklarer han.