Sydfynsk stjernekok i fornemt selskab

Ejeren af restaurant, "Anders Granhøj på Torvet", i Svendborg er inviteret med til et fornemt gourmet-arrangement i Frankrig.

Anders Granhøj er blevet inviteret til verdenspremieren på gourmet-arrangementet, Les Epicuriales i Bordeaux, Frankrig.

Arrangementets emne er lokal raffineret gastronomi i Bordeaux.

Det består af mange små, uforglemmelige middage lavet af en ny kok hver aften.

De fleste af de deltagende kokke har mellem en og to michelinstjerner.

En stor ære

Anders Granhøj er inviteret af sin franske kollega og tidligere samarbejdspartner, Michel Portos.

Han og 13 andre franske kokke blev som led i arrangementet bedt om at invitere en europæisk kok, som i deres øjne var en stjerne.

De fleste af kokkene valgte andre franske kokke, men takket være Michel Portos er Anders Granhøj med som den eneste skandinaviske kok.

- Det er da en ære, at være blandt de udvalgte til en begivenhed som denne, siger Anders Granhøj.

Lækre sager

Anders Granhøj må kun bruge lokale råvarer, men forsøger at give sine retter et strejf af Skandinavien.

Forret: stegte jomfruhummere med gulerodspuré, akvavitgelé, dild og sprøde løg (skandinavisk)

Hovedret: ungdue med kantareller, kirsebær og estragon med en gennemsigtig kappe af landsskinke og muskarnøddeskum.
 (Bordeaux)

Dessert: øllebrød med vanilieis, citrusgelé og æbleskum. (Meget dansk, blot i gourmetversion).

Oversigt

    Oversigt