Sydfynske øer med i fælles kulinarisk fremstød

27 danske småøer laver fælles fremstød for fødevarespecialiteter fra øerne. Målet er at skabe arbejdspladser og tiltrække flere turister.

-

27 danske småøer laver fælles fremstød for fødevarespecialiteter fra øerne. Målet er at skabe arbejdspladser og tiltrække flere turister.

En lang række mindre fødevareproducenter på 27 danske småøer har slået sig sammen i et nyt kulinarisk netværk for bedre at nå ud til de danske forbrugere med deres specialiteter.

Samtidig vil de tiltrække turister til kulinariske rundrejser på øerne. Med startstøtte fra EU på 350.000 kr. markedsfører det nye netværk bl.a. via hjemmesiden www.oespecialiteter.dk fødevarer såsom østers fra Venø, is fra Skarø, æblecider fra Fejø og lam fra Strynø som produkter af særlig høj og bæredygtig kvalitet.

Omkring halvdelen af deltagerne i det nye netværk er økologiske producenter. Målet er at skabe arbejdspladser på øerne ved at få mere gang i produktionen og at gøre opmærksom på de små øer som et godt sted både at leve og besøge som turist.
/ritzau/

Oversigt

    Oversigt