I det fynske folks tjeneste

Sygehusbyggeri i Svendborg stoppet

Byggeriet af nyt sygehus i Svendborg bliver nu stoppet. Fyns Amt besluttede onsdag, at sende håndværkerne hjem, efter at Naturklagenævnet har beordret byggeriet standset.

-


Byggepladsen skal nu lukkes og afskærmes for vinteren

Byggeriet af nyt sygehus i Svendborg bliver nu stoppet. Fyns Amt besluttede onsdag, at sende håndværkerne hjem, efter at Naturklagenævnet har beordret byggeriet standset.

- Amtet er både bygherre og myndighed på projektet. For at være på den sikre side vil jeg derfor indstille til Sygehusudvalget, at vi midlertidigt indstiller byggeriet af de øverste etager. Det sker, så snart vi har gjort det nødvendige for at beskytte det, som vi allerede har opført, siger formanden for amtets Sygehusudvalg, Poul Erik Svendsen(S).

Allerede torsdag går håndværkerne i gang med at afskærme byggeriet, så det foreløbige arbejde ikke tager skade i den kommende byggepause.

Afgørelsen fra Naturklagenævnet kommer efter at tre naboer til byggeriet klagede over, at udvidelsen fra fire til seks en halv etager blev vedtaget uden at Fyns Amt lavede en ny VVM-undersøgelse af byggeriet. En VVM-undersøgelse kan forsinke byggeriet i op mod et år udover de to år Sygehusbyggeriet allerede er forsinket.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, da vi ellers troede, at vi havde lavet forarbejdet efter alle kunstens regler, men vi retter selvfølgelig ind efter den afgørelse der er kommet og sikrer, at den fornødne proces gennemføres, siger formanden for amtets Trafik- og Miljøudvalg, Poul Weber(V).

Samtidig med at byggeriet trækker ud, så stiger udgifterne til det nye sygehus på Sydfyn. Foreløbig er budgettet overskredet med 100 millioner kroner.