Sygehuse for langsomme til at indkalde patienter

Når man som patient bliver henvist til sygehuset, skal man senest to dage efter modtage et indkaldelsesbrev fra hospitalet. Men en tredjedel af patienterne i regionen må vente længere tid. Det skriver DR Syd.

Det handler blandt andet om at give borgerne en tryghed ved, at de hurtigt får besked om, hvor, hvordan og hvornår der komme til at ske noget i forbindelse med en indlæggelse eller en sygehusundersøgelse.

Derfor skal der hurtigst muligt rettes op på proceduren, mener formand for Sundhedsudvalget i regionen, Poul Erik-Svendsen.

- Man skal være i stand til at give en hurtig besked, så man opfylder de rettigheder, borgerne har. Det er simpelthen et must, siger Poul Erik-Svendsen.

Det er et mål i regionens sundhedsplan, at 95 procent af patienterne skal modtage en indkaldelse inden for to dage. Tallet ligger nu på 68 procent, viser en opgørelse fra Statens Serum Institut.

Og det er simpelthen ikke godt nok, siger Poul Erik-Svendsen.

- Man skal ikke sætte et mål, hvis man ikke har mulighed for at nå det. Så jeg tager udgangspunkt i, at det er muligt. Og vi skal nå det inden for det kommende år, siger udvalgsformanden.

Han understreger, at en hurtig indkaldelse er grundlaget for, at patienten også kan få en hurtig afklaring på sig sygdom.

- Det er en patientrettighed, at man kan blive udredt inden for en måned. Og det kræver, at man bliver indkaldt hurtigt, siger Poul Erik-Svendsen.

Målet for Region Syddanmark er, at 95 procent af patienterne skal indkaldes inden for to dage. Sidste år nåede man det mål for 62 procent af patienterne. Det er forbedret en anelse i år, hvor tallet ligger på 68 procent.

Oversigt

    Oversigt