I det fynske folks tjeneste

Sygehuse øger kontrol for at undgå lægefusk

Både OUH og Sygehus Lillebælt vil stramme reglerne for, hvilke læger der får lov til at operere.

Både OUH og Sygehus Lillebælt øger nu kontrollen med læger for at undgå snyd med kvalifikationerne.

Det skal være slut med svindel på hospitalerne, som giver ukvalificerede læger adgang til operationsstuerne, skriver TV SYD.

Derfor har man på Sygehus Lillebælt  lavet en ny strategi, der gerne skulle sætte en stopper for fremtidig lægefusk. Strategien går ud på, at lægernes anbefalinger fremover vil blive tjekket grundigt, inden lægerne får adgang til at operationsstuerne.

- Vores nye metode er blevet til i løbet af de senere år. Dels på grund af dårlige sager, men også fordi vi skal sørge for at få de dygtigste læger ind. Det nye er, at vi gør det systematisk, og det tænker jeg, at andre kan have god glæde af, siger lægefaglig direktør på Sygehus Lillebælt, Mads Koch Hansen, til TV SYD.

Et eksempel på en dårlig sag er en tysk læge, der i 2009 blev ansat på Sygehus Lillebælts afdeling i Kolding, på trods af at flere andre sygehuse ikke ville ansætte ham på grund af manglende kvalifikationer.

På Sygehus Lillebælt er den grundigere ansættelsesproces allerede trådt i kraft, og på Odense Universitetshospital er noget lignende på vej.

På OUH vil man ikke kun kigge på anbefalinger;  man vil man også spørge ind til tidligere klagesager.  Den metode har Sygehus Lillebælt dog ikke tænkt sig at kopiere.

- Det har en værdi, men kun i begrænset omfang, fordi der ikke altid er blevet lavet en formel klage. Derfor har vi valgt ikke at kigge systematisk på klagesager, siger Mads Koch Hansen fra Sygehus Lillebælt til TV SYD.