Syltet lystbådehavn ender nu på miljøministerens bord

Også politikerne er nu blevet utålmodige i sagen om Danmarks største lystbådehavn, der har ventet over fem år på at blive godkendt.

Folketingsmedlem for Venstre, fynskvalgte Erling Bonnesen, har kaldt miljøministeren i samråd for at få skred i sagen. Det skriver DR Fyn.

- Det er jo grotesk, at det har varet i flere år. Nu er der en rigtig god sag, hvor man kan få omdannet den gamle færgehavn i Nyborg til en ny lystbådehavn. Det kan skabe nye arbejdspladser, turisme, vækst og beskæftigelse, så det er bare se om at komme i gang, siger Erling Bonnesen.

Havneprojektet Admiral Marina, der ligger i den gamle færgehavn Knudshoved i Nyborg, har siden 2009 søgt om godkendelse hos myndighederne, men det er altså stadig ikke lykkedes. Derfor vil Erling Bonnesen ikke spilde tiden med at få sagen i samråd:

- Det er en så vigtig sag, at jeg har bedt om, at den kommer på dagsordenen i august måned, for der skal ske noget nu. Også tidligere SF-formand og erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen undrer sig over års sagbehandling for lystbådehavnen:

- Det er ikke noget nyt, at man skal lave en lystbådehavn, hvor der tidligere har været en havn, og så synes jeg, at fem år lyder som ualmindelig lang tid. Annette Vilhelmsen har arbejdet for at lette det offentliges sagbehandling, og hun mener, at alle parter i sagen bør sætte sig sammen fra projektstart i stedet for at kommunikere igennem langtrukne ansøgninger og procedurer:

- Jeg kunne godt tænke mig, at man fik set på processerne, så det var projekterne, der bliver styrende, og ikke de offentlige kontorer. Kystdirektoratet har nu lovet at se på sagen inden 1. september i år.