Syv spritbilister fanget på fem timer: Kvinde kørte ind i holdende bil

Natten til søndag er syv bilister blevet anholdt og sigtet for spiritus i blodet, mens de kørte på de fynske veje. Det er ikke usædvanligt, siger vagtchef hos Fyns Politi.

På Otterupvej i det nordlige Odense var en bilist løbet tør for benzin og holdt i siden af vejen, da tingene gik fra skidt til værre.

En kvinde med for meget alkohol i blodet kom ved tretiden natten til søndag kørende og kørte op i den holdende bil. Ingen personer kom til skade ved færdselsuheldet, men kvinden blev anholdt og sigtet for spirituskørsel.

Kvinden var dog langt fra den eneste, der kørte spirituskørsel natten til søndag. Fyns Politi har fanget i alt syv spritbilister mellem klokken 1.20 og klokken 6.26.

- Det er ikke noget usædvanlig. Det usædvanlige er, at der ikke er sket så meget andet, så vi har haft tid til at finde dem, siger vagtchef hos Fyns Politi Steen Nyland til TV 2/Fyn.

- På en normal weekend er der rigtig mange andre opgaver. Denne weekend har været forholdsvis rolig, så vi har haft tid til at kigge efter spritbilister, fortæller han.

Her blev spritbilisterne fanget natten til søndag

Klokken 1.20: Mand i personbil på Klusetvej i det nordlige Odense

Klokken 1.39: Mand i personbil på Næsbyvej ved Jarlsberggade

Klokken 2.19: Mand i personbil på Rugvang ved Tarup Center

Klokken 3.01: Kvinde i personbil på Otterupvej i det nordlige Odense

Klokken 5.10: Mand i personbil i Jernbanegade i det centrale Odense

Klokken 5.38: 19-årig kvinde i personbil på Nyborgvej i det centrale Odense

Klokken 6.26: 26-årig mand i personbil på Kertemindevej

Der blev fanget lige så mange spritbilister natten til lørdag, oplyser Steen Nyland.

Bilisterne er i alle tilfældene blevet anholdt og sigtet for spirituskørsel. Der er ligeledes taget blodprøver på alle de sigtede. De kan se frem til et retsligt efterspil og formentlig en større bøde for spirituskørsel. 

Politiinspektør Johnny Schou fortæller til TV 2/Fyn, at 14 spritbilister på én weekend er alt, alt for mange.  Morten Grundholm