Syv veje får særlig opmærksomhed: Her har Fyns Politi fokus på høj fart

Fyns Politi har udpeget syv strækninger, hvor de vil have ekstra fokus på bilister med høj fart.

Syv vejstrækninger på Fyn får ekstra opmærksomhed fra Fyns Politi i 2021. Politiet har nemlig udpeget strækninger, hvor fotovognene vil være ekstra tilstede i løbet af året. 

Det oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse

- Vi hverken kan eller vil acceptere, at der bliver kørt for hurtigt – hverken når det drejer sig om vanvidskørsel, men heller ikke når der bare bliver kørt lidt for hurtigt, siger politidirektør Arne Gram.

Ifølge Rådet for Sikker Trafik har 401 personer fra 2014-2019 mistet livet i en trafikulykke, hvor en eller flere af de involverede kørte for stærkt i forhold til hastighedsgrænsen. Udover det er der et større antal tilskadekomne. 

De syv strækningerne, som Fyns Politi har udpeget, er blevet udvalgt på baggrund af en analyse, der har taget udgangspunkt i høj hastighed og koncentrationen af uheld. 

De syv strækninger på Fyn er:

  • Bogensevej ved Skovs-Højrup-vej i Nordfyns Kommune
  • Middelfartvej ved Båring, Nordfyns Kommune
  • Fynske Motorvej fra Stenløsevej til Østre Ringvej, Odense Kommune
  • Hjallesevej/Odensevej, fra Munkerisvej/Ring 2 til Jacob Hansens Vej, Odense Kommune
  • Nyborgvej/Hjulbyvej (ved Refsvindinge), fra Møllegyden op mod Vindinge, Nyborg Kommune
  • Tietgens Alle/Munkerisvej, fra Rødegårdsvej til Sdr. Boulevard, Odense Kommune
  • Ørbækvej, fra Gudbjerg indtil Sortebrovej, Svendborg Kommune 

Hvis du kører for hurtigt på en af disse strækninger, kan du derfor forvente at få en bøde fra Fyns Politi. For politidirektøren vil have sænket hastigheden. 

- For det er desværre et faktum, at selv lidt for hurtig fart kan koste liv, for jo højere fart, desto større er risikoen for alvorlige ulykker med et fatalt udfald. Det er desværre den barske sandhed, og det er på den på baggrund, vi nu har udpeget syv strækninger, som vil få særlig stor opmærksomhed fra vores fotovogne, siger Arne Gram.