Tænd komfuret: Opvarmning til kokke-OL igang

De danske kokkelandshold er taget til Erfurt i Tyskland, hvor de skal dyste med hold fra hele verden ved kokke-OL.

Kokkelandsholdene er taget til kokke-OL i Erfurt i Tyskland og er i fuld gang med at forberede sig, så råvarer og udstyr er klar til selve konkurrencerne søndag og mandag.

Der er flere fynboer med. En af dem, der forventes meget af, er 24-årige Tommy Jespersen, som til daglig er kok på Falsled Kro.

Han vandt fornylig VM for juniorkokke og er juniorlandsholdets holdkaptajn. Juniorerne er oppe imod 20 andre hold fra hele verden.

De dyster i to discipliner: Edible Buffet, der består af to kolde og to varme fingerfoods, fiskefad, tre fiske terriner, to kolde saucer, en salet, en hovedret og dessert.

I den varme konkurrence skal holdet lave tre retter på tid til 60 personer bestående af laks, oksetyksteg og hindbærchokolade.

 

Tommy Jespersen i aktion
Tommy Jespersen i aktion

 

Udover juniorerne er der et seniorhold og - for første gang - cateringlandsholdet.

Andre fynske deltagere er:

  • Ronnie Holmen, konditor på Odense Marcipan
  • Martin Sørensen, konsulent hos Hounø
  • Rasmus Hansen, kok på Restaurant Lieffroy i Nyborg.

Derudover er landsholdets direktør fra Odense. Det er Sten Slot Knudsen, som er formand for HORESTA Syd og forpagter af Danhostel Odense City.

 

 

Det samlede danske landshold har 50 deltagere fordelt på de tre hold. Udover holddeltagerne er det også teamledere, bestyrelsen for landsholdet, opvaskere, hjælpere og andre aktører.

 

Tommy Jespersen i landsholdsdragten
Tommy Jespersen i landsholdsdragten

 

Oversigt

    Oversigt