Tag toget direkte til lufthavnen

DSB og Københavns Lufthavn vil gøre det endnu nemmere for erhvervskunderne at komme til flyet fra Fyn og Jylland.

Søndag træder den nye DSB-køreplan i kraft. Og det kommer til at betyde Intercity Lyntog til Københavns Lufthavn hver halve time direkte fra Jylland og Fyn.

De direkte lyntog er første skridt i en ny fælles strategi målrettet erhvervskunderne.

Og det er kunder fra både Syd- og Østjylland, på Fyn og i det sydlige Sverige.

Flere med toget

DSBs administrerende direktør, Søren Eriksen, regner med, at togene vil overtage en endnu større markedsandel.

- DSB har i dag en markedsandel på 40 procent af trafikken til og fra Københavns Lufthavn, og vi vil gerne komme vores erhvervskunder i møde og skabe en sammenhængende rejse med mulighed for at gøre rejsetid til arbejdstid, siger han.

Salgs- og markedsdirektør i CPH, Carsten Nørland, ser også samarbejdet som en styrkelse af Københavns Lufthavn i konkurrencen med lufthavnene i Hamburg og Stockholm.

- For rigtig mange mennesker i Jylland, Nordtyskland og Sydsverige er der både betydelige tidsgevinster og flere direkte flyforbindelser at hente ved at tage toget og flyve fra Københavns Lufthavn, siger han i en kommentar.

Planer om mere samarbejde

På sigt vil lufthavnen og DSB udvide samarbejdet, blandt andet overvejes det at gøre det muligt at langtidsparkere bilen ved en station, tjekke ind og aflevere bagagen på stationen, sætte sig ind i toget og køre direkte til lufthavnen.

Samtidig vil man være omfattet af DSB's Rejsetidsgaranti, der dækker, hvis uheldet skulle være ude, og flyet er fløjet.