I det fynske folks tjeneste

Talentchef: OB er stadig efter FC Midtjylland

Odense Boldklub sætter fuld fart på talenter i alle aldre - helt ned til 12 år. Men talentudviklingen i OB kan lære meget af FC Midtjyllands model

10:05

Ifølge OBs talentchef, skal spillerne i klubben nu til at knokle endnu hårdere for at blive bedre. Det gælder helt ned fra de unge på 12 år og op til førsteholdet.

OB er i fuld gang med at styrke talentudviklingen. Blandt andet med flere fuldtidstrænere til ungdomsholdene. Og med en klarere trænerlinje fra talentholdene og op til superligaholdet.

I spidsen står den nyudnævnte talentchef Tonny Hermansen. Han har tidligere arbejdet med talenter i blandt andet FC Midtjylland og direkte adspurgt om styrkeforholdet mellem de to klubbers talenter er Tonny Hermansen klar.

- Der er vi stadig meget bagefter. Vi har lige spillet mod deres U17 og U19-hold, og det der med at deres spillere bor cirka 50 meter fra banen. De går i skole lige ved siden af. De træner der. Det giver bare meget mere ro i de her spilleres hverdag.

Der er brug for seje træk nu

Tonny Hermansen så gerne en lignende akademi-ordning i Odense. Gerne i samspil med andre idrætsgrene. Det ligger nok nogle år ude i fremtiden. I første omgang efterlyser OB nu værtsfamilier for fodboldtalenter, så man trods alt kan tilbyde noget særligt, for de talenter, der får tilbudt spilletid i klubben.

Og der er brug for at tage det lange seje træk, mener Tonny Hermansen.

- Lige nu har vi et fornuftigt superligahold. Og hvis vi hvert år kan tilføre en eller to spillere til det, og stille og roligt bygge det op, så kan det da godt være at der kommer en rigtig stor buket talenter om fire fem år.