I det fynske folks tjeneste

Tanev i lummer morgenspøg med Tanev

Peter Tanev fra TV2-vejret i Odense gør Anders Breinholt våd. Om morgenværten henviser til Tanevs forudsigelser af vejret eller hans evner på et dansegulv, må stå hen i det uvisse.

Det er ikke kun fredag aften, at de er vilde med dans på TV 2. Det var de også fredag morgen, hvor vejrprofeten Peter Tanev blev offer for en lummer spøg fra morgenvært Anders Breinholt.

Peter Tanev blev i de tidlige morgentimer jaget ud på dansegulvet i selskab med den blonde danselærerinde Ketti Buenos Ferrers. Hun skulle lære vejrmanden at danse salsa.

Og nøjagtig som det skete i "Vild med dans" sidste fredag, så havde Anders Breinholt taget opstilling i baggrunden med et lummert skilt.

På forsiden stod den uskyldige tekst: "Juhuu Peter Tanev. Men da Breinholt vendte skiltet, kom et mere lummert budskab frem: "Du gør mig våd", stod der.

Nu er Peter Tanev jo manden, der ofte er på skærmen for at love regnvejr (og ind imellem også solskin). Og dermed er han indirekte med til at gøre mange danskere våde.

Men Anders Breinholts spøg henviser naturligvis til episoden i "Vild med dans" i Fredags. Her troppede en journalistpraktikant fra Danmarks Radio op med et lignende skilt. I stedet for Peter Tanev henvendte skiltet sig til Lisa Lents.

Den lumre praktikant var Thomas Skov Gaardsvig fra Anders Lund Madsens "Det nye talkshow", der sendes på DR1 fredag aften. Anders Lund Madsen har i øvrigt tidligere lavet radio med Anders Breinholt i programmet "De sorte spejdere".

Efter praktikantens stunt har der hersket en del mystik om, hvorvidt han har fået lov til at blive på Lund Madsens show. Den lumre spøg var angiveligt praktikantens eget værk og har ikke huet de høje herrer i DR:

Således skrev praktikanten forleden på sin Facebook-profil, at spøgen havde fået konsekvenser. Det har dog ikke været muligt at få nogen i DR til at be- eller afkræfte, om praktikanten er blevet flyttet fra "Det nye talkshow".