I det fynske folks tjeneste

Tankskib sendte 8 ton olie ud i Storebælt

Otte ton olieforurenet tang blev i weekenden fjernet fra stranden syd for Korsør. Søndag eftermiddag kunne Beredskabsstyrelsen oplyse, at oprydningen på den vestsjællandske kyststrækning er indstillet. Indsatsleder Kjeld Brodersen fraråder dog stadig hundeluftere og andre at gå tur langs stranden. Olien stammer formodentlig fra et tankskib, der har passeret gennem Storebælt for nylig.

-

Otte ton olieforurenet tang blev i weekenden fjernet fra stranden syd for Korsør.

Søndag eftermiddag kunne Beredskabsstyrelsen oplyse, at oprydningen på den vestsjællandske kyststrækning er indstillet. Indsatsleder Kjeld Brodersen fraråder dog stadig hundeluftere og andre at gå tur langs stranden. Olien stammer formodentlig fra et tankskib, der har passeret gennem Storebælt for nylig.

 - Det er en tanker, der har skyllet sine tanke, siger Kjeld Brodersen til Ritzau. Han beskriver oprydningen som nemmere end forventet og mener, at det vestsjællandske område er sluppet for en omfattende olieforurening på grund af den store mængde tang i Storebælt.

- Det er billigt sluppet. Hvis olien var drevet ind med overfladevandet, havde stranden været forurenet og fugle ville være døde, siger Kjeld Brodersen, som forklarer, at tangen har omsluttet olien og gjort det nemmere at rydde op. Ingen dyr er kommet til skade ved forureningen, som bredte sig over to kilometer strand syd for Korsør Havn. 23 beredskabsfolk arbejdede både lørdag og søndag med at samle tangen sammen og har kørt mindst to store vognlæs væk med oliebefængt tang.

Søværnets Operative Kommando (SOK) sendte søndag helikoptere ud over Storebælt for at lokalisere forureningskilden, men fandt ikke yderligere oliepøle på overfladen.

/ritzau/