Taxa Fyn kører afsted med millioner

Taxa Fyn har sikret sig patientkørslen for Fyns Amt for flere millioner kroner. Taxa Fyn er under-leverandør til vognmandsselskabet VBT, som netop har sikret sig licitation til amtets ca. 175.000 årlige patientkørelser. 

-

Taxa Fyn har sikret sig patientkørslen for Fyns Amt for flere millioner kroner. Taxa Fyn er under-leverandør til vognmandsselskabet VBT, som netop har sikret sig licitation til amtets ca. 175.000 årlige patientkørelser. 

I dette år brugte amtet godt 30 millioner på patientkørsler. Men direktør i Taxa Fyn Jeppe E. Larsen er forsigtig med at sætte et beløb, hvor mange af de penge, der havner i lommerne på de fynske vognmænd.
\"Vi er meget tilfredse med, at VBT har valgt at samarbejde med Taxa Fyn, det er mange penge det handler om, men præcis, hvor mange er svært og sige\", fortæller Jeppe E. Larsen, \"men det handler om millioner, det er der ingen tvivl om\".

Falck står fortsat for ambulancekørslen
Patientkørsels-aftalen med VBT og Taxa Fyn træder i kraft den 1. januar 2003, og omhandler de såkaldte siddende patientkørsler, patienter der ikke selv kan komme til og fra de fynske sygehuse. Taxa Fyn har tidligere kørt for Falck, da de havde licitationen. Da VBT overtog opgaven ved seneste udlicitation stod Taxa Fyn derfor tilbage som sorteper, det er nu ændret.

På trods af at falck har mistet de mange patientkørsler vil akutte ambulancekørsler vil fortsat varetages af Falck. 

Nyt sydfynsk samarbejde
Taxa Fyn er en sammenslutning mellem Odense, Nyborg, Middelfart, Svendborg og Faaborg Taxa, og skal under ledelse af Ballerup-selskabet VBT også arbejde sammen med Svendborg Turistfart og Ærø Redningskorps. De to sidste har Taxa Fyn ikke arbejdet sammen med før.
\"Det bliver især spændende at arbejde sammen med Svendborg Turistfart\", mener Jeppe E. Larsen