I det fynske folks tjeneste

Team Rynkeby er for de velhavende

Lørdag formiddag gik starten endnu engang for Team Rynkeby, der cykler mod Paris for at samle penge ind til kræftramte børn. Løbet er mere populært end nogensinde, men det gør det også sværere at komme med.

02:47

Det er blevet så populært at deltage i Team Rynkeby, at det i sidste ende kan blive pengepungen, der afgør om man kan cykle med.

1 af 2

Som altid, når Team Rynkeby ruller mod Paris, er der flere kendte med. En af dem er kirkeminister Manu Sareen (R), der styrtede for en måned siden og skadede skulderen, men som nu venter på at komme afsted.

- Der er meget meget langt fra en ministerbil til en cykel, men man kan måske altid ringe til den, griner Manu Sareen.

- Det her er jo team work, så jeg går ud fra, at hvis jeg lige hjælper lidt ned ad bakkerne, så er der nogen, der hjælper op ad bakkerne, siger Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl.

Forskelsbehandling

Det er efterhånden blevet så populært at komme med, at det ikke er alle beskåret at deltage i velgørenhedsløbet.

Hver deltager betaler 13.300 kroner for at være med. Man forpligter sig samtidig til at skaffe nye sponsorater.

Det kan ende med, at nogle bliver forfordelt, når de eftertragtede pladser i løbet skal fordeles.

- Ja. Altså vores hovedformål er at skaffe penge til Børnecancerfonden. Og står der - med al respekt - en interesseret cykelrytter på 18 år og en virksomhedsleder, der siger, jeg kan godt skaffe et sponsorat, og slås om den sidste plads, så bliver det virksomhedslederen, siger team manager Carl Erik Dalbøge.